Most vagy itt először?

 

Most vagy itt először? Szeretnénk segítséget nyújtani az alábbi információkkal abban, hogy jobban megismerj minket. Ha szeretnél még többet tudni rólunk, akkor írj a feszekkeresztenykozosseg@gmail.com címre, vagy keress minket facebook oldalunkon.

Milyen gyülekezet a Fészek Keresztény Közösség?

A Fészek Keresztény Közösség az Isten Egyháza tagja, protestáns, evangéliumi gyülekezet.

Az Isten Egyháza egy neoprotestáns mozgalom, amely a reformációval terjedt el. Helyi gyülekezeteink és missziós állomásaink ma összesen több mint 100 országban vannak jelen. Az Isten Egyháza mozgalom magyarországi kezdete az 1900-as évek kezdetére nyúlik vissza. Magyarországon jelenleg 3 gyülekezet tartozik a mozgalomba, itt Rákospalotán a Fészek Keresztény Közösség, a Budakalászi és Tiszaújvárosi gyülekezet.

A Fészek Keresztény Közösség protestáns, ami azt jelent, hogy a Szentírás kijelentését tartjuk minden hagyomány, emberi tekintély és megtapasztalás fölött állónak és az ebben megismert igazságoknak engedelmeskedve szeretnénk kialakítani egyéni és gyülekezeti életünket.

A Fészek Keresztény Közösség evangéliumi gyülekezet, ami pedig azt jelenti, hogy tanításunk központjában Jézus Krisztus személye és megváltó műve áll, amely egyedül képes az ember Istennel való közösségét helyreállítani, őt igazzá és szentté tenni.

Milyen nálunk az Istentisztelet?

Gyülekezetünk célja, hogy az Istentisztelet középpontjában Jézus álljon. Minden vasárnap 10 órakor találkozunk. Az tényleges alkalom kb. 10.15-kor kezdődik el. Először egy  30 perces dicsőítő blokkal kezdünk, ahol dalokat énekelünk, bizonyságokat, imakéréseket osztunk meg egymással. Ezután következik a tanítás a felnőtteknél és külön a gyerekeknél. Ez a rész kb. 40 perc. Az alkalom végén pedig még hirdetések és záró ének van. Körülbelül fél 12-kor van vége az alkalomnak.  Az Istentisztelet előtt is után van lehetőség beszélgetésre, kávézásra, sütizésre, ami természetesen ingyenes.

Mi az Úrvacsora? Hogy lehet Úrvacsorát venni a gyülekezetben?

Az Úrvacsora Krisztus megtört testéről és kifolyt véréről való emlékezés. Ezzel emlékezünk arra, hogy Jézus életét adta értünk a kereszten.  Az Úrvacsorai alkalmak nyitottak, az élhet vele, aki megtért és tiszta lelkiismerettel tudja venni Krisztus testét és vérét, megbecsülve azt.

Mi az hogy bemerítés? Hogy lehet bemerítkezni?

A bemerítés azt szimbolizálja, hogy az ember, aki eddig bűneiben és bűneinek élt, eltemeti, halálba adja régi életét, és átadja élete irányítását Krisztusnak, hogy ő kezdjen vele egy új, Istennek tetsző és a bűn szolgaságától szabad életet (Róm 6:4-5). A bemerítkezés hitünk nyilvános megvallásának nagyszerű alkalma. Isten arra hívja a Krisztusban hívőket, hogy merítkezzenek be. Bárki bemerítkezhet, aki megtért és vallja, hogy Jézus Krisztus az Úr az élete felett.

Hogyan kapcsolódhatok a gyülekezethez?

Ha szeretnél gyülekezetünkhöz kapcsolódni, szeretettel várunk. Családi hangulatú közösség vagyunk, ezért hamar be lehet illeszkedni közénk. Hogy jobban megismerd azokat az embereket, akik ide járnak, több alkalomra is várunk:

  • Vasárnapi Istentisztelet- minden vasárnap 10 órakor
  • Közös ebéd- minden hónap utolsó vasárnapján együtt ebédelünk, hogy építsük a közösséget
  • Bibliaóra- minden kedden este 7 órától
  • Imacsoport- minden csütörtökön este 7 órától. Egyik héten a férfiak találkoznak, másik héten a nők.
  • Röplabdázás minden pénteken

Gyermekeim is jöhetnek az Istentiszteletre?

Természetesen a gyerekeket is várjuk minden vasárnap. A dicsőítő alkalom után nekik külön gyerek Istentiszteletet tartunk a felnőttel egy időben.